На 25 юли 2018г, в Дом за възрастни хора „Заедно“, гр. Симитли се проведе Първия Ден на Нексия в България. Водещото одиторското и консултантско дружество Нексия Захаринова ООД и неговите служители дариха кардиограф и друго медицинско оборудване за спешния кабинет на дома. В рамките на деня беше организирана и специална програма за клиентите на дома.

През юни месец 2018г. дружеството Захаринова и Партньори ООД обяви включването си в международната одиторска и консултантска мрежа на Nexia International. Nexia International е в топ 10 на глобалните одиторски компании, работещи в повече от 115 държави по света. Мрежата има 667 офиса, повече от 30,000 служители и над 245 партньора в световен мащаб. За 2017 година мрежата на Nexia International има над 3,6 млрд. долара приходи съобразно проучване на Световния Бюлетин за Счетоводство, което я нарежда на 9то място в света.

„Включването на Захаринова и партньори ООД в глобалната мрежа на Nexia International e признание за целия екип на дружеството. Признание за световното ниво на предоставяните от нас услуги. Нашата компания има изградени традиции в сферата на корпоративната социална отговорност и Денят на Нексия ще бъде още един повод да отпразнуваме нашата ангажираност към значими каузи, свързани с българското общество“, каза г-жа Димитрина Захаринова, Управляващ съдружник в Захаринова Нексия.

Денят на Нексия се провежда всяка година във всяка една страна, където Nexia International има офис. Дните на Нексия се посвещават на ценностите, които компанията изповядва. От Нексия Интернешънъл вярват, че текущата им репутация и визия за бъдещето на националния и международен пазар ще бъде осъществена и постигната чрез приемане, ангажимент и реализиране на следните ценности:

  • Гарантираме, че действаме професионално, етично и прозрачно във всичко, което правим към клиентите ни и помежду си;
  • Да играем активна и подкрепяща роля в нашия бизнес и по-широки общности;
  • Да управляваме нашето въздействие върху средата;
  • Насърчаване на тясно сътрудничество между фирмите – членове, техните партньори и екипи на всички нива;
  • Споделяне на идеи и обмен на консултации между фирмите – членове, на база техния опит към добри практики, технически ресурси, обучение и осигуряване на подкрепа на фирмите – членове и в групата като цяло;
  • Създаване на международна среда, където професионалистите могат да се развиват, комуникират помежду си и усъвършенстват както професионално, така и като личности, не само за себе си, но и за развитието на фирмите и на групата Nexia като цяло, не само в краткосрочен план, но и за следващото поколение Nexia, надхвърляйки рамките на този план;
  • Осигуряване на достъп до консултации с местни специалисти на международно ниво по един постоянен и ефективен начин.